Hypotheek Focus FinanciŽle Diensten Brabant
HomeHypothekenBeleggingenWerkwijzeServiceContactZoeken

Menu
Hypotheken
Levenhypotheek

Globaal gezien hebben de spaarhypotheek en de levenhypotheek hetzelfde principe. Bij beide lost u gedurende de looptijd niets af. U bouwt een kapitaal op naast uw hypotheek door een maandelijkse premie en het rendement hierop. Dit kapitaal groeit aan zodat u aan het einde van de looptijd uw schuld hiermee kunt inlossen. In deze kapitaalverzekering zit overigens ook vaak een overlijdensrisicoverzekering in zodat indien één der schuldenaars komt te overlijden er ook een kapitaal vrijkomt om daarmee de hypotheek in te lossen.
 
Uw hypotheek blijft dus gedurende 30 jaar gelijk en u betaalt hiervoor een rente. Hierdoor geniet u het meest van het fiscale voordeel, namelijk de hypotheekrenteaftrek. Deze blijft u gedurende 30 jaar optimaal benutten.
 
Tot hier zijn de levenhypotheek en de spaarhypotheek gelijk. Het verschil zit in het rendement op uw premie.

Bij een levenhypotheek, ookwel beleggingshypotheek genoemd, rekent men, zoals Nationale Hypotheek Garantie voorschrijft, met een maximaal bruto rekenrendement van 8 %.
Doordat deze prognose constant is, dus gedurende de gehele looptijd gelijk, blijft ook uw premie gedurende de gehele looptijd gelijk. Ook als u de rente moet herzien. Hierdoor kunt u profiteren van lage rentestanden.

Een nadeel ten opzichte van de spaarhypotheek is dat uw doelkapitaal niet gegarandeerd is. Met de premie welke de maatschappij in beleggingsfondsen stort is het rendement niet altijd gelijk. Echter met de wetenschap dat de afgelopen 100 jaar gemiddeld een rendement van 8 % werd behaald hoeft de angst dat uw gemiddelde rendement ook niet rond deze 8% uitkomt niet groot te zijn.


Levenhypotheek

Grote Kerkstraat 25
4651 BA Steenbergen
Tel
Mobiel
0167 - 52 22 99
06 - 51 21 87 68
Email
Website
info@fdbrabant.nl
www.hypotheekfocus.nl
Retro Web