Hypotheek Focus FinanciŽle Diensten Brabant
HomeHypothekenBeleggingenWerkwijzeServiceContactZoeken

Menu
Beleggingen
Risico`s en risicospreiding

Wat voor een persoon bent u? Houdt u van risico's of bent u meer van de zekerheid? Meestal kunt u dit zelf goed inschatten.

Toch wordt er, als u besluit om door een vermogensbeheerder uw geld te laten beheren, allereerst een risicoprofiel van u gemaakt. Daar zal uit komen wat voor een type belegger u bent. Houdt u wat meer van de risicovolle beleggingen met kans op grote winsten of wilt u liever minder risicovol beleggen met dan ook kans op wat minder winsten. Met dit profiel zal de vermogensbeheerder aan de slag gaan om op een manier uw geld te beheren zoals u dat zelf zou doen. Zo worden de risico`s voor u beperkt of uitgebreidt.

Hoe gaat dat risicospreiden nu in zijn werk? Allereerst is het natuurlijk logisch als er belegt wordt in verschillende bedrijven, markten en producten het risico al kleiner is dan wanneer er in één bedrijf wordt belegt. Het risico dat een bedrijf een slecht jaar heeft en de koersen dus dalen wordt opgevangen door de overige beleggingen die wel floriseren.  

Dan zijn er natuurlijk verschillende mogelijheden van beleggen. Je hebt mogelijkheden in aandelen, obligaties, opties of termijncontracten. De risico`s hiervan kunnen onderling enorm verschillen. Ook hierdoor is dus de mogelijkheid van risicospreiding mogelijk. Doorgaans is wel sprake van hoe groter het risico, hoe groter de kans op een hoog rendement.

 Bespreek uw mogelijkheden vrijblijvend met een van onze adviseurs.


Risico`s en risicospreiding

Grote Kerkstraat 25
4651 BA Steenbergen
Tel
Mobiel
0167 - 52 22 99
06 - 51 21 87 68
Email
Website
info@fdbrabant.nl
www.hypotheekfocus.nl
Retro Web