Hypotheek Focus FinanciŽle Diensten Brabant
HomeHypothekenBeleggingenWerkwijzeServiceContactZoeken

Menu
Hypotheken
FAQ

Stel zelf uw vraag onder kopje contact of mail ons.

Is mijn boeterente aftrekbaar?
Indien u de hypotheek oversluit kunt u te maken krijgen met boeterente. Deze is aftrekbaar indien u in de nieuwe hypotheek een bedrag heeft opgenomen om kwaliteitsverbetering van de woning uit te voeren (minimaal €250,-). Als u de boeterente heeft opgenomen in uw hypotheek is de rente die u over dit leningbedrag niet aftrekbaar.

Wat is boeterente?
Boeterente is het stukje verlies wat uw huidige bank op u lijdt. U heeft bijvoorbeeld een hypotheek 3 jaar geleden afgesloten met een rentevaste periode van 10 jaar en met een rentepercentage van 6%. U besluit nu uw hypotheek over te sluiten zodat u kunt profiteren van de lage rentestanden op dit moment. Uw huidige bank heeft destijds uw hypotheekgeld ook in moeten kopen voor een bepaald rentepercenteage, bijvoorbeeld 5,5%. Hij zou dan 0.5% op u verdienen. Echter besluit u nu weg te gaan bij deze bank en omdat de huidige rentes een stuk lager liggen zal de bank dit geld tegen een veel lagere rente bij nieuwe klanten kunnen wegzetten. Hij zal hier dus verlies op maken. Dat wordt bij u in rekening gebracht.
U berekend de boeterente door uw huidige hypotheek te verminderen met een percentage (meestal 10%) wat u boetevrij kunt aflossen. Dan kijkt u naar uw huidige rentepercentage en wat dit percentage voor dezelfde renteperiode op dit moment is. Dit trekt u van elkaar af. Vervolgens bekijkt u hoelang uw rente nog vast stond.
Het hypotheekbedrag min 10% x het verschil in rentepercentages x het resterende aantal jaren geeft een zeer goede indicatie van uw boeterente.


FAQ

Grote Kerkstraat 25
4651 BA Steenbergen
Tel
Mobiel
0167 - 52 22 99
06 - 51 21 87 68
Email
Website
info@fdbrabant.nl
www.hypotheekfocus.nl
Retro Web